English | Bahasa Malaysia
Cari  
 
 
 
 
 
Buah Fikiran
Saiz Teks A A A

Rakan-rakan sekalian, selamat datang ke laman web piara.com.my. Anda di jemput untuk memberi komen bagi entri blog saya.

Melombong Wang

Kerajaan Perak telah mengumumkan bahawa mereka akan membangunkan semula industri perlimbongan. Di samping itu, Selangor bercadang untuk membuka hutan simpanan. Kita dapat lihat bahawa, melombong untuk wang daripada sumber asli meningkat secara tiba-tiba. Apakah janji untuk melindungi alam sekitar telah dilupai?

Bilakah orang-orang seperti ini akan bartaubat?

Banyak logam di tanam di apak pelupusan sampah setiap hari. Kita masih kekurangan dalam kaedah-kaedah penggunaan semula sumber-sumber terpakai. Kita mempunyai Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal Negara yang lebih gemar meluluskan insinerator dan terlupa akan janji-janji yang lain. Apabila berlaku peningkatan harga, semua orang hendak wang. Selepas membanjiri pasaran, kita akan terima laporan pasaran gagal. FIKIRKANLAH, sumber asli adalah terhad, ianya bukan infiniti. Maka, belajar menggunakannya dengan betul.

Kepada yang ingin membawa gergaji, pandanglah sikit kepada tanah-tanah terbiar sekitar kamu. Pembalakan akan mebawa untung, satu balak yang matang boleh membawa pulangan RM 50,000. Ini tidak termasuk balak yang berkualiti tinggi.

Bertanggungjawablah...

Komen (0 Posted)

Rekod Tidak Dijumpai!

Rekod Per Halaman
Memaparkan Halaman daripada

Tinggalkan komen atau cadangan anda

Komen / Cadangan
  Sila masukkan perkataan dalam imej di bawah:

Tidak dapat dibaca? Tukar teks.


 
   
 
Pengumuman
 
 
 
   
   
 
Hakcipta © 2010 - 2011 piara.com.my. Semua Hak-hak Terpelihara.
 
Engineered by : Two Sigma Technologies